TinTin

"TinTin"
Häradssvedens Extreme Wanted
* 2007
Macawe Minuteman
           ¤
Flodaskogens Athena


Tusen TACK Sussie o Stefan för att vi har fått TinTin i vårt liv! ♥
TinTin kom till oss som 1-åring för att bland annat agera sällskap åt lillebrorsan. Att det skiljer endast 2 månader mellan dem har hittills inte vållat några som helst bekymmer utan de kommer överens fint med varandra.


En äkta mysgubbe
TT är en mkt mer utpräglad vinthund - han har mkt mer jakt i sig och på banan blir han skogstokig och sjunger som en tvättäkta whippet (tyvärr).
Samtidigt är han en mer följsam kille som helst är till lags hela tiden och lyder kommandot "hit" kvickare än brorsan.
Ju äldre han blir desto mer intresserad av lydnadsträning blir han... klickerträning är superkul och de båda bröderna tävlar om vem som snabbast kan utföra ett trick eller lyda ett kommando. Ibland snurrar hjärnan lite väl fort för TT och det kan vara svårt att bibehålla fokus på uppgiften, men vad gör väl det. ;)


I början när han precis hade flyttat hit var han livrädd för katterna som han helt säkert trodde var Sibiriska Sabeltandade Tigrar... minst! Men det gick tack o lov över, han blev den av bröderna som var coolast med katterna, och inte hade nåt emot att agera madrass åt Bluey.
Att hantera TinTin i skötsel som kloklipp osv är en ren dröm, han är totalt okomplicerad och finner sig i det allra mesta. Det värsta som kan hända är att han somnar o börjar drömma..... hehe... vilket kan vara lite besvärligt när man ska klippa klorna. Jag vet inte hur vanligt det är med en hund som står i kö o otåligt väntar på sin tur att få pedikyr när brorsan får naglarna klippta. Allt som oftast försöker TinTin distrahera både matte o brorsan genom att hämta en pipleksak o börja skälla för att få igång lite lek.
Tejp runt öronen kan göra underverk. Foto: Sussie LTT e den av pojkarna som hittills har klarat sin rundbanelicens, dock har det inte blivit några tävlingar för hans del än, men vem vet vi kanske hinner komma dit åxå.

En pratgladare pojke får man leta efter, han ska helst ha ett ord med i allt som görs och pratar emellanåt ikapp med katterna.
TT som junior Foto: Sussie L

* Godkänd Rundbanelicens
* Avklarad Unghundskurs
Tussen som vappis ♥ Foto: Sussie L

Grabbarna solar, TT i sin sedvanliga sovstil