Viper

~ Världens vackraste lilla Whippet ~
"Viper"
Ex Officios Tulkas
* 2007
Macawe Minuteman
           ¤
Ex Officios Spiced Mocca


Tusen TACK Lotta för att vi har fått Viper i vårt liv! ♥
Viper, även kallad Fjant, kom till oss som valp (till katternas STORA förtret) och denna randiga lilla kille förgyllde genast vårt liv o gav det en skimrande guldkant.
En liten hund med stor karaktär som sällan lämnar de som träffat honom oberörd och allt som oftast charmar han byxorna av vem som helst.
Han är en omåttlig glad, busig, charmig och lite känslig kille som inte direkt har läst rasbeskrivningen - han är mer terrier än Whippet... dvs väldigt envis, egensinnig och mysig, om än en liten terrorist!

När Viper var ca 4 månader bröt han klon och var tvungen att amputera den. Eftersom det blev diverse komplikationer med infektion m.m. drog läkningen ut på tiden och han var konvalescent på tok för länge.

Tjusig kille ♥

Viper e lättlärd o väldigt arbetsvillig. Han älskar att lära sig nya saker även om han ibland kan bli lite för ivrig i sina försök att göra rätt. Han gillar utmaningar, att få jobba med huvudet - klickerträningen är en favvis och såklart att få jaga trasan på banan.
Tyvärr har det visat sig att han väldigt lätt drabbas av Coursing/muskel-röta så troligtvis blir det ingen tävlingshund av honom - men då får han väl springa för att det är kul istället... för det tycker han att det är. Han är redo för att ta sin sololicens men tveksamt om vi kommer gå vidare med licenstagningen. Just nyligen fick han ytterligare en tå-led amputerad då det visade sig att han hade en spricka som spökade - vi har så smått börjat träna o stretcha igång igen, vi får se var det landar någonstans.
En riktig sjusovare och livsnjutare utan dess like. Han sover gärna ända fram till lunch o det såklart under täcket! Det är väldigt viktigt för Fjant att torka nosen/munnen efter han har ätit - får han inte begärd assistans av husse/matte så sköter han det själv.... ståendes mer eller mindre på huvudet i soffan/sängen/bädden så gnussar han hela fejset + huvudet i takt med ljudliga frustningar o fnys. Ibland får brorsan rycka in o agera servett...
Klippa klor är inget vidare och genomlids trumpet - övrig skötsel som tvätt, tandrensning, öronrensning m.m. är inga problem.
Han är familjens lilla prins o bortskämd till tusen!


Foto Hanna Nylander* Avklarad Agility-nybörjarkurs
* Avklarad Unghundskurs
* Avklarad Kontakt- och Vardagslydnads-kurs
* Avklarad Valpkurs

I Vipers stamtavla står det Ex Officios Tulkas.
KAMP-Whippet ;p
Tulkas, uttalas Too'lkas, är en av J.R.R. Tolkiens karaktärer ur "Silmarillion", ett mytologiskt verk vilket utspelar sig före den episka fantasysagan "Härskarringen - Sagan om Ringen".
Tulkas var den siste av de 14 Valar (Gudar) som tog fysisk form och nedsteg till Arda (Världen) efter dess skapelse, för att skapa ordning och bekämpa den onde Valan Melkor.
Tulkas var den starkaste av Valar o hans namn betyder just "Den Starke". Han fick titeln Astaldo som är Alviska och betyder "Den Tappre".
Tulkas var beskyddare av riket Valinor.

Viper är född i kull med sex syskon, två bröder o tre systrar - samtliga döpta efter Tolkiens Valar: Manwe, Lorien, Nienna, Nessa o Varda. Mer info om dem o bilder finns hos uppfödaren Kennel Ex Officios.
En stackars liten Fjant ca 4 månader, med tassen i bandage, som har alldeles för mkt överskottsenergi och förgäves försöker få igång katterna i lek....En väldigt liten Fjant ute i stora skogen...


Beach 2009

Alldeles rosa trampdynor o de sylvassa valpgaddarna kvar