2011-12-17

Uppdateringstorka
Jodå, men faktiskt ett lite medvetet val jag har gjort... jag har hållit mig undan min egen blogg, mest pga att det fortfarande gör ont att bli påmind om katterna... om hur mkt jag saknar dem. De spökar såklart fortfarande för mig. =)

Livet rullar på som vanligt - det är ju tyvärr inte så att jag lyckades hitta Paus-knappen som gör att livet stannar upp när man önskar att det skulle göra det - nej, bara att bita ihop å streta vidare. Och såklart är det bäst så, så man inte får chansen att gräva ner sig alltför djupt i sin sorg. Joodå, jag vet att jag e bra på d! ;p

Så vad har vi roat oss med då sedan lilla Viper fyllde år... tja, mest har det ju blivit jobb och promenader/stretchande av hundar som vanligt... what else is there? ;)
Jag förundras över detta s.k väder denna årstid... Inte för att jag på något sätt längtar efter lappmöglet.. oooonej! Men detta satans regnanade, stormande... det är ännu värre. Vad är det för fel på strålande sol, vindstilla och några minusgrader??? För min del får det jättegärna bli jävligt kallt, då dör alla äckliga fästingar + andra kryp, men det måste inte bli en massa snö. Klarar mig utan den... men jovisst blir det lite ljusare när det vita ramlar ner. Och just i skrivande stund så ramlar det ner en massa snö här i Träsket = vitt på backen.

Har råkat snubbla över lite fler bloggar som jag lagt till i min blogglista... jag kan inte annat än konstatera att jag älskar kloka människor.... jag älskar roliga människor. =)


Årets hundmässa
, även kallat Stora Sthlm, har gått av stapeln. För egen del, samt klubbens SHS, Stockholms Hundkapplöpningssällskap innebar det MÅNGA timmar på Älvsjömässan.
Inte nog med att klubben har en egen monter på mässan, för att visa upp våra fina hundar + sporten.
Vi både bygger o river mässan/ringarna inklusive den mesta av utrustningen.

Även förra året hade vi uppdraget att bygga samt riva mässan. Dvs ringar, bänkar, bord, stolar m.m. men detta år valde vi att även lägga/rulla ut ¤ rulla in de stooora gröna mattorna... för att få in mer pengar t klubben.
Det finns 5 sådana mattor i varje ring och det är dessa hundar + handlers springer på för att inte halka på det hala golvet. Dessa stora AS till mattor väger ca 70kg/st! Och först ska de rullas upp på rullar, sen ska man lyfta upp dem stående och stöta ner dem så att de hamnar jämnt på rullen... jo, tjena. Inget som jag ensam flyttar på i första hand - men vi hade såklart stora, starka karlar, + en å annan STARK tjej, som fixade detta. Jag roade mig med att krama mattor å Irländsk julafton istället = plasta runt mattorna så att de inte rullade upp sig.... först kramar man 1 st stående matta, sen knatar man runt som en idiot = billig fylla! ;p Passade mig perfa m.a.o! ;p

Det var ett riktigt hästjobb, men jäklar vilken fart det blev på hela SHS-gänget. Tror vi var runt 20 per som på 6 !!!!! timmar packade ihop hela mässan, plockade in det vi hade plockat fram, ställde på pall och förpassade allt till sina respektive platser. SATAN vad jag är impad av folket! =)

Men så fick vi ju åxå strålande beröm av både våra "mässgeneraler" och av representanten från SKK som tyckte vi var "fantastiska och helt underbara!" Bara att suga i sig berömmet! =)

Och som sagt hade vi ju även klubbens monter på mässan... Ja, alltså... min egen ursprungliga tanke var ju att jag skulle komma till mässan hyfsat tidigt på lördagens morgon, passa på att shoppa runt, mingla o spana läget. Därefter stå mitt 2timmars pass i monter - sen åka hem. Nu blidde det ju inte så precis, det var så kul att stå i montern å tjöta me fölk så jag råkade hamna kvar där hela dagen.
Hann med en snabbträff med en urgammal (nå inte i ålder nu menat) kompis som jag haft mycket skoj ihop med, härligt att hinna träffas Carola! =)
Jag var den sista som gick hem efter att jag hade burit upp hårddisken t rummet fick fått tillgång till under helgen o dubbelkollat allt i montern. Sen visste jag ju att jag skulle stå i montern första passet på söndagen så jag tog med mig nyckelkorten + växelkassan hem. Fan lite ordning e d på mig ändå. Eller som nån så klokt sa - kontrollfreak! ;p

Söndagens pass skulle jag dela med en tjej från Åland... från Åland måste man åka båt... missar man båten är det inte så enkelt att ta sig nånstans.... Och det var precis vad de råkade ut för. En bil som vägrade starta orsakade sån försening att de missade båten, vilket i sin tur gjorde att jag blev ensam på morgonpasset. Jahapp, shit happens. Inget att göra åt. =)
Jag fick sällskap av vackra greyhoundtjejen Öga i montern (tack Agge) och sen roade jag mig med att bära ner alla grejjer från rummet å fixa iordning allt, koppla in datorn + få igång bildspelet, ta fram foldrar, försäljningsprylarna osv.
Därefter började det ramla in lite folk och jag fortsatte även den dagen i montern till största delen. Med lite pauser för shopping, mingel osv. =)
Sen var det ju dags att börja riva o packa undan allt.... som sagt, en väloljad maskin. =)
Av helgens 48 timmar tillbringade jag 22 av dem på mässan... en massa mingel, lite shoppande, oändligt många underbara hundar och många härliga människor! =) En toppenhelg... MEN jag fick ju såklart betala för det i efterskott, när får jag inte det? Mörbultat, urlakad, muskelsvag m.m. Men OTROLIGT nog så rasade inte nacken. Jag e förvånad o chockad! =)

Har ju råkat fylla år åxå.... tanten ble ett år äldre. Jahapp... väntar fortfarande på att jag en dag ska vakna upp och känna mig vuxen.... börjar så smått tvivla på att den dagen kommer. Fast å andra sidan känner jag mig allt som oftast gammal, medan folk runt omkring mig bara verkar bli yngre o yngre. Haha.
Fick en galen bok av husse, frågan är om den e bra lr dålig.... det vet jag inte än, haha.

Fick en försenad födelsedaxpresent igår. Kompisen Stefan råkade vara i Träsket på besök via jobbet - vi hann med en snabbdejt m fika innan han ramlade på tåget hemåt Götet igen. Vi kom väl fram till att det var sisådär 6-7 år sen vi senast sågs.. på tok för lång tid. Man inser ibland hur skönt det är med folk som är som de alltid har varit... lugna, trygga, säkra i sig själv.... Och därmed kommer även insikten att saknaden faktiskt funnits där, trots att hjärnan är så förunderlig att den stoppar undan väldigt mkt. Livet består ju av så många möten, möten man måste ha med olika människor som man nödvändigtvis inte alls trivs med. Då e d najz att tillbringa lite tid tillsammans med en gammal vän, som man både trivs med och saknat. =)

På morgondagens agenda finns lite mer tvättande, ytterligare en smula städande... kloklipp + tandvård av jyxen. Beroende på vädret blir det nog förhoppningsvis en långprommis i skogen. Kanske kanske en bio åxå... e sjukt sugen på att se Real Steel m bl.a Hugh Jackman..... hmmm. =)

Avslutar med ett gäng bilder:

SHS urtjusiga monter - Mats W gjorde´t igen! Kanonjobbet att få till en så snygg monter!!!

Josefin, Agge å jag. + ett gäng hundar bl.a Greya, Tosca, Öga, ursnygga Borzoitjejen som jag har glömt namnet på. Foto: © Annelie Andersson


Montern från en annan vinkel. Foto: © Annelie Andersson


STOOOORA, långa, TUUUNGA gröna mattor! Bara att försöka vända på dem krävdes 2 pers. Foto: © Annelie Andersson



Efter avslutat slit sitter jag å Sabina och tar igen oss på en pall... Agge hade hittat en bukett med tjusiga blommor som hon tycket jag skulle ta med mig hem... ♥ Kapade av en bit av stjälkarna, sen fick de stå i lite sockervatten.. och ojj vad de har doftat gott här hemma. =)
Foto: © Annelie Andersson

Här kan det finnas fler bilder från mässan, MEN man måste nog vara medlem på Fejjan för att kunna se dem:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.327705613906917.88142.100000024429304&type=3


På föregående bild syns jag i mina nya URTJUSIGA RÅÅÅÅÅSA brallor som jag införskaffade till mässan. Just med tanke på att det troligtvis skulle behövas knäskydd. Sen hade jag dessutom gått å drägglat över just ett par såna här i över 1 år. Nu fanns det ju en viktig anledning till att köpa dem. ;p
Ett par rosa bralls av märket Björnkläder med mååånga braiga fickor. De blir nog hundbyxor framöver. =)

Avslutar med ett gäng bilder jag plockat från Fejjan..... och som jag av en eller annan anledning kände att jag ville dela med mig av:


Skaffar man fler än en whippet, så blir man av med SAMTLIGA möbler i hemmet! Men det är det såklart värt! ;p


Hell yess! De som känner mig vet! ;p


Moahahahaha!


Liiite besviken är jag på min födelsedag!! Jag önskade mig faktiskt en SÅN HÄR! Men fick ingen! :(

En av de vackraste bilder jag någonsin sett..... ♥


Japp... sånt e livet! Life's a bitch - and so am I! =)

5 kommentarer:

  1. Vad kul med uppdateringar på denna sida också :) Det gäller ju att ha lite koll på whippetägarna i Sverige även på vintern...

    Jag verkligen älskar bilden på vad som händer med soffan när man har whippets. Och snart får vi ju hem nummer 5 så vi får börja sitta på golvet... Men som du skriver, det är de värda. Det finns ju större soffor om inte annat.

    SvaraRadera
  2. Sara: Tack! Ja, man har ju inte så mkt annat för sig den mörka årstiden... man får leka lite med bloggen. ;)
    Kul med en ny medlem i familjen, stort lycka till med honom. Spännande. Har spanat in bilderna på bloggen och ojjj vad det suger i valp-tarmen! Underbara småttingar! Det har de gjort bra Zeke & Pandora. =)

    SvaraRadera
  3. Katja..kul att du är igång igen..även på din blogg..men ibland är det skönt att bara varanär det blir kämpigt..tiden läker alla sår..du skall veta att det alltid är kul/intressant att läsa din blogg och på FB..

    SvaraRadera
  4. glömde..önskar mig också ett Drakbarn.......

    SvaraRadera
  5. Åsa: Ibland hamnar livet emellan, då finns där inte tid att sitta vid datorn.. ibland så känner man inte för det helt enkelt... =)
    Tack för dina värmande ord! =)

    SvaraRadera