2012-02-06

Februari...
... & jädrigt kallt.... Jahupp, så blidde det vinter helt plötsligt då... Snöigt, på tok för många minusgrader... Men värst av allt så är den senaste 2 dagarnas blåsande. Jag FIXAR verkligen inte sån här blåst. Nacken totalrasar. Blä!

Annars då... jooo, jag har ju gått å blitt en sån där dåre.... en sån där dåre som jag svor att aldrig bli... vadå för dåre...? ..... en sån som står på ett löpband på ett gym.... Hähä! ;p
Tror jag är inne på 3:e veckan av gymmande nu, har kört varannan till var tredje dag. Och hittills går det över förväntan... jag hoppas innerligt att jag lyckas hålla i det här... Att det här är en ny livsstil o inte bara något tillfälligt infall för min del. Känner redan hur kroppen mår bättre.
Jag har ju gått och gnuggat, grunnat å funderat på det här en längre tid nu och finally fick jag tummen ur och tog mig dit. Har satsat på en egen PT (Personlig Tränare) och denna investering är nog banne mig det bästa jag gjort på flera år!
Lite skrämmande är det att jag under alla dessa år som skadad (ojj, blir 12-års "jubileum" i år) när jag har träffat diverse olika experter, förstå-sig-påare, doktorer, läkare, sjukgymnaster, massörer och andra tomtar inte fått adekvat hjälp förens jag ramlar iväg till ett gym.......?!?! Min PT e en suverän tjej, som dessutom själv har nackskador, vilket känns skönt för min del... någon som vet o förstår vad det är man pratar om... Gött.

Samtidigt som det är en najz känsla att märka hur kroppen blir starkare, hur stretchingen ökar cirkulation, rörelseomfång m.m. Så är det ju så att har man inte komplex innan - så får man det garanterat på gymmet.... när man ser alla snygga, fräscha, vältränade människor som e i sååå bra form.... när man själv mest känner alla dessa o-ord... o-snygg, o-tränad, o-fit, o-smidig osv.... Nåväl, det e bara å proppa in lurarna i öronen, dra upp volymen å köra sitt eget race... Vilket är exakt vad jag gör åxå. =) & framåt går det! =) Men jäklar vilket vrak jag är/har varit... haha. Det är så pinsam å skrämmande så det är galet komiskt! ;D

Hur mår jyxen då.... joodå, de gillar inte kylan... Men snö är ju annars skitkul... ;p
TinTins avbrutna klo håller på o växa ut... så vi får väl se om den tänker bli normal i framtiden... Hoppas innerligt att han inte får några problem med den bara.

På tal om hundar så är det stora diskussioner igång om Whippet-rasen.... Jag har valt att inte lägga mig i speciellt aktivt... Mest för att jag känner mig som den nybörjare jag faktiskt är... Sen finns det redan så kloka människor där ute som så mkt bättre än mig kan förmedla sig på ett vettigt sätt....
Men jag blir lätt fascinerad.... folk går i sånt försvar när det gäller deras hundar.... vilket man såklart förstår, det är lätt att ta något personligt.
Jag har inga problem med att få höra kritik... så länge den är onyanserad, korrekt och faktiskt inte elakt menad.... E väl den första som är medveten om både mina egna och mina hundars fel & brister.... för såna har vi allihop. Jag är så pass självkritisk o försöker så gott jag kan att ha en stor portion med självinsikt... även när d gäller mina jyx.
Jodå, jag VET mkt väl vad som e fel på mina hundar..... men frågan är om någon annan vet, kan se, det???? Eller......? Och vet de vilka av t.ex mina grabbars fel/brister som faktiskt är VIKTIGA?!?! Det undrar jag........... För när man börjar prata om sånt med folk så står de där som fågelholkar och bara hoho, hallååå??? Tappade bakom en vagn........ Såna fel å brister som faktiskt är relevanta.

Sen har dessa diskussioner lär mig vilka människor, ägare, uppfödare som jag kommer hålla mig LÅÅÅÅÅNGT borta ifrån. Och varifrån jag aldrig i hela mitt liv skulle välja att skaffa valp. Inte för att jag skulle vara välkommen heller, men det är ju en annan saga... haha.

Men det som skrämmer mig mest är att folk väljer att MEDVETET avla på hundar som lämnar väldigt mkt mer att önska i den mentala biten - att avla på hund(ar) som inte är helt mentalt stabila - det gör mig mörkrädd.

Kanske blir det till att byta ras i framtiden..... har ju alltid haft ett gott öga till Greyhound.... och en sån SKA jag ha..... nåväl, den dagen den sorgen. För vinthund, jo det blir det igen.... ♥

En vinthund = en hetsjägare som jagar med synen och som springer ikapp sitt byte.

Photobucket
Mina 2 "hetsjägare".... haha! <3<3<3




Har fått frågan om varför jag ibland är så "hemlighetsfull & luddig" när jag skriver om vissa saker... Tja, det är ju medvetet såklart... Jag skriver ju den här bloggen för min egen skull... jag tror mig veta att jag har fåtalet "fasta läsare" - men skaran som kikar in här är nog inte speciellt stor.... så när jag ibland får en tanke, en känsla, ett minne eller liknande vill jag få ner det på pränt... men det innebär inte att jag måste utveckla det hela vidare än så - det räcker för mig att jag vet vad det handlar om... Sen finns ju respekten för andra människor där... ibland när jag skriver så har andra personer varit inblandade på ett eller annat sätt... att jag har valt att hänga ut mig själv på tork är en sak.... mina tankar, känslor, upplevelser osv. de är mina.... men att hänga ut andra, d gör jag inte hur som helst.

3 kommentarer:

  1. Lotta Berlin2012-02-09 01:04

    Hallojsan din lilla "dåre"... ;-P
    Hihi, ja, visst är det en härlig känsla med träningsvärk?!

    Jag är ju också en "dåre"... Gissa hur många som idiotförklarade mig i det tysta då jag var ute å sprang då det var -23 grader...?! De få bilar jag mötte ute ruskade liksom på hela huven fick jag för mig =)))
    Lycka till med gymandet och grattis förresten - välkommen tillbaka till "livet"!

    Håller givetvis tummar för TT:s klo också.
    Kram till er alla och en extra till Viper från oss i Piteå.

    SvaraRadera
  2. Lotta, haha ja... nu har jag levt i 'träningsvärkens-värld' ett tag... D e gött! ;)
    Däremot e jag avis på dig som kan vara ute springa när d e så många minusgrader... det hade jag inte klarat av, även om jag kunnat springa. ;)
    *KRAMAR*

    SvaraRadera
  3. Jag har helt missat de stora diskussionen om whippet.. och lika glad är jag för det, men gladast är nog räven Lalalalalala... =)

    Bra jobbat med träningen! Någon gång ska jag också komma dit. ;-)

    /Irene

    SvaraRadera